INFORÁDIÓ
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende

rendőrség

orfk

vezetőcsere

Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a megnövekedett migrációs nyomásról tartott tájékoztatón Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án. A tavaszi visszaesést követően jelentősen emelkedett a migrációs nyomás a magyar-szerb határon.

ORFK: új vezetők a rendőrség élén

Infostart / MTI

Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagyot nevezték ki az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Papp Károly, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára adta át a szeptember 1-től hatályos, vezetői kinevezési parancsokat a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott ünnepi állománygyűlésen.

Pintér Sándor belügyminiszter a Készenléti Rendőrség parancsnoki beosztásába, egyben műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettesnek Tarcsa Csaba rendőr dandártábornokot nevezte ki, valamint megbízta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatói feladatainak ellátásával Opauszki András rendőr alezredest.

Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy 2021. szeptember 1-jétől az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztását tölti be.

Az ünnepi állománygyűlésen Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a rendészeti főigazgatóság vezetői feladatainak huzamos időn keresztül magas színvonalon nyújtott kiemelkedő és áldozatos szakmai tevékenysége elismeréséül Hadik András szablyát adományozott Halmosi Zsoltnak.

Az ORFK közleményében azt írta, Papp Károly államtitkár az ünnepségen elmondott beszédében méltatta a 35 éve a testületnél szolgáló tábornok munkáját, kiemelve, hogy a vezérőrnagy történelmet írt: előtte senki nem töltötte be több mint 10 éven keresztül a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettesi beosztást.

Halmosi Zsolt beszédében köszönetet mondott vezetőtársainak és beosztottjainak a támogatásért és tisztelgéssel búcsúzott az ORFK csapatzászlójától.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018