eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk
Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója, Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, XI. kerületi országgyűlési képviselő és Bognár Sándor, az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója (b-j) az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnokának avatásán 2021. augusztus 31-én.
Nyitókép: Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója, Simicskó István XI. kerületi országgyűlési képviselő és Bognár Sándor, az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója (b-j) az Emericus Sportegyesület tornacsarnokának avatásán 2021. augusztus 31-én. MTI/Soós Lajos

Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán

Új sportcsarnokot avattak Újbudán; az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnoka 260 millió forint kormányzati támogatásból épült meg.

Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán felépült csarnok avatóján Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, a létesítmény méltó körülményeket teremt az iskolai, a szabadidős és az egyesületi sportoláshoz.

Kiemelte: a kormány a mindennapi iskolai testnevelés bevezetésével lehetővé tette a rendszeres testmozgást, amihez igyekszik méltó körülményeket teremteni. Aki sportol, többet tud az életről, és az élet nehézségei a sport által is könnyebben legyőzhetők, a sport az életre is nevel - fogalmazott.

Az Emericus Sportegyesület sportcsarnokát közösen használják az Ádám Jenő Általános Iskola és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai - utóbbiak addig, amíg el nem készül a gimnázium új tornacsarnoka -, valamint az egyesület tagjai.

Bognár Sándor, az Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója azt mondta, a beruházást az a nemes cél ösztönözte, hogy minél több gyerek, minél több sportágban kipróbálhassa magát, és megfelelő körülményeket teremtsenek a mindennapi mozgáshoz. A tornacsarnok tervét sokan támogatták és "hihetetlen összefogással" valósult meg - hangoztatta.

Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, hogy a sportcsarnok elkészültével másfél éves közös munka érett be és a beruházás egyszerre támogatja a köznevelés egyik egyházi és állami oktatási intézményét is.

Barlay Bence, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója azt mondta, a két oktatási intézmény 1429 tanulója fogja használni a tornacsarnokot, amelynek felépültében az vezérelt mindenkit, hogy "olyan jót alkossanak, amelyben a gyerekek boldog csapatként" együtt sportolhatnak.

Schulek Dávid, az Emericus Sportegyesület elnöke köszönetet mondott a sportcsarnok megépítéséért.

Az ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes sportcsarnokot - amely három részre osztható, így három osztály vagy csoport sportolhat benne egyszerre - Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Szent Imre Plébánia plébánosa áldotta meg.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×