eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Vigyázat! MVM Next-ügyfelek kerültek a csalók célkeresztjébe

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit.

Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán közölte: a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel

a kiérkező fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól.

Elmondta: az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található. A hamis oldalon a „Befizetem bankkártyával” gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz – magyarázta a szakértő.

Hangsúlyozta:

ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártya adatai akarják megszerezni.

Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni, a csalók a cégek domainjeihez nagyon hasonlókat vásárolnak meg – mondta Péter-Kovács Zoltán.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×