eur:
368.80
usd:
344.19
bux:
48285.82
2023. június 5. hétfő Fatime
Varga Judit igazságügy-miniszter és férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezetője
Nyitókép: Forrás: Facebook

Az Operaház gálát szervezett, Varga Judit félmillió forintot ajánlott fel a koronavírus-árvákat támogató alapítvány javára

Az Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által a koronavírus árváiért létrehozott Regőczi István Alapítványnak ajánlották fel az összeget. Az Operaház társulata augusztus 21-én egész napos adománygyűjtéssel és látványos operagálával támogatta az Alapítványt.

„Családunk nevében szeretettel ajánlunk fel félmillió forintot az Áder János köztársasági elnök úr és felesége, Herczegh Anita által létrehozott, a koronavírus miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket támogató Regőczi István Alapítvány javára. Három gyermek szülei vagyunk, meggyőződésünk, hogy egy ilyen nehéz helyzetben közös társadalmi felelősségvállalásra van szükség” – írja a Facebookon az igazságügy-miniszter.

Varga Judit posztjában kiemeli, hogy az Alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermekek nagykorúak lesznek, vagy befejezik a tanulmányaikat, munkába állnak és képesek saját magukról gondoskodni. A Regőczi István Alapítvány kuratóriumának munkájában Herczeg Anita mellett részt vesz Bagdy Emőke szakpszichológus és Ürge-Vorsatz Dianak klímakutató is.

A felajánlás azután született, hogy a miniszter is részt vett az Operaház "Adódjatok össze" jótékonysági napját záró operagálán az Eiffel-műhelyház parkjában, amelynek sztárvendége az ünnepelt francia szoprán, Patricia Petibon és az amerikai tenor, Lawrence Brownlee volt. A két operasztár fellépését magyar énekesek gálája kísérte az Opera Zenekar és Énekkar közreműködésével. A jegyvásárlók és az általuk befizetett összegek egészítették ki az Opera munkatársai által befizetett alapítványi támogatásokat.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Bemondta a Morgan Stanley, mi fogja megölni a ralit az amerikai tőzsdéken

Bemondta a Morgan Stanley, mi fogja megölni a ralit az amerikai tőzsdéken

A Morgan Stanley stratégái a vállalati profitok esetleges visszaesését várják, ami szerintük le fogja fékezni az amerikai tőzsdék folyamatban lévő raliját. A Morgan Stanley előrejelzése ellentmond a Wall Streeten uralkodó optimistább becsléseknek. A stratégák azonban optimisták a japán, tajvani és dél-koreai részvényekkel kapcsolatban. Emellett a fejlett piaci államkötvények, különösen a hosszú lejáratú amerikai állampapírok, valamint a dollár felülsúlyozását javasolják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 15:32
×
×
×
×