eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Budapestet sem hagyta érintetlenül a vihar

Már tart a viharkárok felszámolása Budapesten: főleg kidőlt fák és letört ágak miatt riasztották a tűzoltókat a fővárosban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Már tart a viharkárok felszámolása Budapesten: főleg kidőlt fák és letört ágak miatt riasztották a tűzoltókat a fővárosban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a III. kerületben a Zápor utcában, a XIV. kerületben a Csertő utcában, a IV. kerületben a Káposztásmegyeri úton és a XI. kerületben a Nándorfejérvári úton autókra, a IV. kerületi Nádor utcában úttestre, a Szent László téren vezetékre és járdára dőlt fa a hétfő éjszakai viharban.

A IV. kerületben, az Istvántelki úton egy épület bádoglemezét bontotta meg a szél.

A IX. kerületben, a Nagyvárad téren egy fa kettéhasadt, és egy földszintes épület tetejére dőlt.

A III. kerületben, a Római-parton távközlési vezetékeket rongált meg egy leszakadt faág - áll a közleményben.

Ecsegen fa dőlt az iskolára

Rádőlt egy fenyőfa a hétfő éjszakai viharban egy iskolára a Nógrád megyei Ecsegen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a vihar miatt országszerte húsz épületben keletkezett kár, családi házak, melléképületek tetejére dőltek fák, vagy a szél bontotta meg a házak tetejét.

A Nógrád megyei Palotáson az Ady Endre úton családi házra dőlt egy fa – tették hozzá.

Mint írták, több helyen is szünetelt az áramszolgáltatás, miután a kidőlt fák elszakították az elektromos vezetékeket, kidöntötték a villanyoszlopokat.

A tűzoltók és a szolgáltatók folyamatosan dolgoztak, így szinte mindenhol helyreállt az áramellátás, csak néhány fogyasztási helyen nincs áram.

Közölték azt is, hogy a vasárnapi és a hétfői vihar miatt eddig 448 tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×