INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

budapest-belgrád vasútvonal

pályázat

ferencváros

Tehervagonokból álló vasúti szerelvények sora vár továbbindulásra a Ferencváros vasútállomás rendezőterén, Magyarország legnagyobb alapterületű vasúti csomópontján. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Új szakasz kezdődött a Budapest-Belgrád vasútprojektben

Infostart

A Budapest-Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás 166 kilométeres magyarországi szakaszának fejlesztése, kivitelezése és finanszírozása a magyar és a kínai kormány között született egyezmény szerint történik.

Tendert írt ki a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi, északi szakaszának kivitelezésére a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. - ez a magyar-kínai vegyesvállalat honlapjára feltöltött ajánlati felhívásból derül ki. A nyílt eljárás a Ferencváros állomás és Soroksár közötti rész tervezésére és építésére vonatkozik, része a kisajátítási tervek elkészítése is - írta a vg.hu.

Az úgy nevezett déli szakasz, tehát a Soroksár és Kelebia közötti rész mintegy két milliárd dolláros tervezési és kivitelezési szerződését még 2019 nyarán írták alá, a vállalkozó a CRE Konzorcium. Az északi, Ferencváros-Soroksár szakasz külön tendereztetését a lap információi szerint az indokolta, hogy a folyamatot össze kellett hangolni a fővárosi HÉV-fejlesztésekkel.

A most pályáztatott északi szakaszon a fejlesztés körülbelül 14 vágánykilométer hosszan zajlik majd, két nyíltvonali vágányon, egy nagyállomás (Soroksári út) érintésével. A tervezési és az engedélyezési sebesség is 80 kilométer/óra. A beruházás további eleme a villamosított vonal építése, átépítése, új állomási és vonali biztosítóberendezés létesítése, valamint az ideiglenes megállóhelyi peron utasforgalmi és üzemeltetési célú létesítményeinek kialakítása.

  • A vasútépítés során figyelembe kell venni az a tényezőt, hogy a tehervonatok maximális hossza a 750 métert is elérheti.
  • A beszerzés nem kapcsolódik európai uniós alapokból finanszírozott projekthez, vagy programhoz.
  • A szerződés időtartama 38 hónap.
  • Az ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje szeptember 20. Ezeket hatvan napon belül bírálják el, amelyet további tizenöt nappal meghosszabbíthatnak.
  • A kiírásban nem tüntették fel a beruházás becsült teljes értékét vagy nagyságrendjét, ugyanakkor kikötötték, hogy az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy meghatározzon egy olyan összeget, amely felett az adott ajánlatot érvénytelennek nyilvánítja.
  • Az ajánlati kötöttséggel járó ajánlat benyújtását ajánlati biztosíték nyújtásához köti, amely 1,5 millió amerikai dollár. Több alkalmassági kritériumot is felállítottak, így például pénzügyi szempontból csak az pályázhat, aki az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben a beszerzés tárgyából (vasút- és vágány építés, illetve az ezekhez kapcsolódó létesítmények kivitelezése) legalább nettó 35 milliárd forint árbevételt fel tud mutatni.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018