eur:
394.92
usd:
363.2
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kovács Ferencné asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Magyarországon is készülni kell a negyedik hullámra Kásler Miklós szerint - a nap hírei

Megerősítette Magyarország államadós osztályzatát a Fitch Ratings. Történelmi csúcsra emelkedett a belföldi turisták száma Magyarországon.

Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, ami védi az emberek egészségét és életét - mondta az emberi erőforrások minisztere egy videóinterjúban. Kásler Miklós szerint egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, ezért a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani.

Az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonyának visszaállításáért demonstráltak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésében Budapesten, a Hősök terén. Balogh Zoltán, a kamara elnöke ismertette azt a kiáltványt, amely a többi között a közalkalmazotti jogviszony visszaállítását, 30 százalékos béremelést és új egészségügyi szakdolgozói bértábla bevezetését javasolja.

Változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország államadósság-kötelezettségeinek osztályzatát a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő indoklásában kiemelte: a befektetési ajánlású besorolás tükrözi a magyar gazdaság erőteljes szerkezeti jelzőszámait és a beruházások táplálta stabil növekedést. A Fitch Ratings elemzői kiemelik, hogy a magyar gazdaság már kilábalóban van a koronavírus-világjárvány okozta sokkból.

Nem lesz Magyarországon általános, országos ingatlanadó az OECD ajánlása ellenére sem - mondta a Magyar Nemzetnek a pénzügyekért felelős államtitkár. Gion Gábor úgy fogalmazott: Magyarországon a lakóingatlanok 90 százaléka magánkézben van. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok családnál az ingatlan az egyetlen nagy értékű vagyontárgy.

A turizmus újkori történelmében idén július 24-én volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon, csaknem 150 ezer. Nagyon megnőtt a belföldi utazási kedv - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Guller Zoltán hozzátette: idén eddig 103 milliárd forintot költöttek a magyarok a vendéglátóhelyeken, ami jelentős növekedés az előző évi 87 milliárd forinthoz képest.

2030-ig 15 ezer kilométerre bővítik a kiépített és kijelölt bicikliutak teljes hosszát Magyarországon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás Facebook-oldalán azt írta: hogy a balatoni és Duna-menti nagyprojekteken túl számos egyéb fejlesztéssel teszik kényelmesebbé és biztonságosabbá a kerékpározást az ország más részein is.

A Déli Körvasút fejlesztés részeként megkezdődik a második új dunai vasúti híd építése Budapesten – olvasható a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának közösségi oldalán. Vitézy Dávid arról ír, hogy a beruházás első ütemeként a korábbi két vasúti híd mellett idén áprilisban elkészült egy új átkelő. Az egyik régi híd bontása befejeződött, az új hídelemek helyére emelése már augusztusban megkezdődhet. 2022 végére elkészül mindhárom új híd és akkor kezdődhet a kapcsolódó vágányszakaszok felújítása.

Felújítják és villamosítják a vasútvonalat Szegedtől a röszkei határig - tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A 13,3 kilométeres vasútvonal átépítésével és villamosításával az érintett nagyvárosok, regionális központok elérhetősége javul, csaknem 41 milliárd forintból.

Biztosan lesz 2037-ig Formula-1-es futam a Hungaroringen - mondta az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László tárcavezető hangsúlyozta: ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, sok a tennivaló, ugyanis az 1986-ban épült versenypálya átfogó fejlesztésre szorul. Megújul majd a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is.

Életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint a kétszáz méteres körzetükben, még a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×