eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Jöhet a harmadik oltás a Sinopharmmal oltottaknak

Az operatív törzs adott ki erről tájékoztatást.

"A vakcinagyártók alkalmazási előirata szerint alkalmazzuk a vakcinákat, ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra" - ezt közölte az RTL-lel az operatív törzs. A tévé azután kereste meg a törzset, hogy egyre nagyobb számban jelentkeznek olyanok, akiknél az antitestvizsgálat negatív eredményt mutat, jellemzően idős embereknél.

A kínai vakcinával oltottak ötöde esetében meg nem jelenő antitestekkel kapcsolatban Rusvai Miklós víruskutató is hasonlóan nyilatkozott, szerinte október előtt be kellene adni a harmadik oltást, elejét véve egy negyedik koronavírus-járványhullámnak.

Az Index összefoglalójából az is kiderül, a Videoton vállalat saját dolgozóin végzett ingyenes, önkéntes ellenanyagszint-mérést, náluk a 60 évnél idősebbek harmadánál nem volt ellenanyag, de T-sejtes immunitás sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×