eur:
394.72
usd:
363.87
bux:
65508.88
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Jöhet a harmadik oltás a Sinopharmmal oltottaknak

Az operatív törzs adott ki erről tájékoztatást.

"A vakcinagyártók alkalmazási előirata szerint alkalmazzuk a vakcinákat, ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra" - ezt közölte az RTL-lel az operatív törzs. A tévé azután kereste meg a törzset, hogy egyre nagyobb számban jelentkeznek olyanok, akiknél az antitestvizsgálat negatív eredményt mutat, jellemzően idős embereknél.

A kínai vakcinával oltottak ötöde esetében meg nem jelenő antitestekkel kapcsolatban Rusvai Miklós víruskutató is hasonlóan nyilatkozott, szerinte október előtt be kellene adni a harmadik oltást, elejét véve egy negyedik koronavírus-járványhullámnak.

Az Index összefoglalójából az is kiderül, a Videoton vállalat saját dolgozóin végzett ingyenes, önkéntes ellenanyagszint-mérést, náluk a 60 évnél idősebbek harmadánál nem volt ellenanyag, de T-sejtes immunitás sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×