eur:
394.06
usd:
369.21
bux:
65778.11
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Vérvételi csövek az Országos Vérellátó Szolgálat megújult Karolina úti véradóterének átadásán 2018. május 14-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ingyenes antitestvizsgálat: már várja a jelentkezéseket Budapest

A fővárosi önkormányzat 19 ezer tesztet biztosít a 60 év feletti budapestiek koronavírussal szembeni ellenanyagszintjének mérésére – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek minden nap 7 és 11 óra, valamint 16 és 20 óra között az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton.

A tesztelés regisztrációhoz kötött, itt lehet regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig várhatóan július végéig lehet részt venni a szűrésen.

Hozzátették, az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt a fővárosi önkormányzat fontosnak tartja a budapesti időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését.

A felajánlott 19 ezer tesztből 18 ezer esetében a mintavétel a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben történhet majd meg. A kerületek megkapják a teszteket, és a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint

a vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség,

amelyet az infekciókontroll szabályainak betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Azt kérték, kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan gyógyszert szednek, amelynek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×