INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

koronavírus

antitest

budapest

Vérvételi csövek az Országos Vérellátó Szolgálat megújult Karolina úti véradóterének átadásán 2018. május 14-én.

Ingyenes antitestvizsgálat: már várja a jelentkezéseket Budapest

Infostart / MTI

A fővárosi önkormányzat 19 ezer tesztet biztosít a 60 év feletti budapestiek koronavírussal szembeni ellenanyagszintjének mérésére – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek minden nap 7 és 11 óra, valamint 16 és 20 óra között az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton.

A tesztelés regisztrációhoz kötött, itt lehet regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig várhatóan július végéig lehet részt venni a szűrésen.

Hozzátették, az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt a fővárosi önkormányzat fontosnak tartja a budapesti időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését.

A felajánlott 19 ezer tesztből 18 ezer esetében a mintavétel a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben történhet majd meg. A kerületek megkapják a teszteket, és a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint

a vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség,

amelyet az infekciókontroll szabályainak betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Azt kérték, kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan gyógyszert szednek, amelynek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018