eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Huszonhárom helyen visszalépegetett egymás javára az LMP, az MSZP és a Párbeszéd

Budapesten nyolc választókerületben "csúcsjelölt" indul.

Közös jelölteket indít az ellenzéki előválasztáson 23 egyéni választókerületben az LMP, az MSZP és a Párbeszéd - írja a Telex.

A jelöltek egy "szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarország" mellett szállnak síkra.

A névsorban jellemzően országos hírű, tapasztalt politikusok vannak:

  • Király József, Kis-Szeniczey Kálmán (Bács-Kiskun megye), Mellár Tamás, Keresztes László Lóránt (Baranya), Varga László (Borsod-Abaúj-Zemplén), Csárdi Antal, Tordai Bence, Hiszékeny Dezső, Burány Sándor, Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, Hiller István, Komjáthi Imre (Budapest), Szabó Sándor (Csongrád-Csanád), Márton Roland (Fejér), Kertész Ottó (Jász-Nagykun-Szolnok), Gurmai Zita (Komárom-Esztergom), Dorosz Dávid, Gér Mihály, Hohn Krisztina, Schmuck Erzsébet (Pest), Harangozó Tamás (Tolna), Ungár Péter (Vas)

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és 26. között lesz, a második október elején. A miniszterelnök-jelölt személye kétfordulós választáson dől el.

17 éves kor fölött mindenki szavazhat, aki legalább 18 éves lesz 2022 tavaszáig.

Online és személyesen is részt lehet venni a voksoláson, a képviselőjelölteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy 2022-ben melyik frakcióba ülnek majd be parlamentbe kerülés esetén.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×