eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Vége a műanyag tányérok és szívószálak korának

Júliustól a fültisztító pálcikákat és a fehér elviteles dobozokat is hiába kereshetjük.

Az egyszer használatos műanyagtermékek, valamint az italtartó poharak és az oxidatív úton lebomló műanyagtermékek július elseje után nem hozhatók kereskedelmi forgalomba – írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján a Világgazdaság.

Tilos lesz azon könnyű műanyag hordtasak forgalomba hozatala is, amelynek falvastagsága 15 mikron és a feletti, a biológiailag lebomló műanyagból készültek kivételével.

A korlátozás vonatkozik még

  • a fültisztító pálcikára,
  • a műanyag evőeszközre (villa, kés, kanál, evőpálcika),
  • a műanyag tányérra,
  • a szívószálra,
  • az italkeverő pálcikára,
  • a léggömbökhöz – kivéve az ipari vagy más foglalkozásszerű felhasználásra szánt ballonokat, valamint a fogyasztók számára nem értékesített alkalmazásokat – rögzítendő és azokat tartó pálcákra.

A tiltás hatálya alá tartozik még az expandált polisztirolból készült ételtároló edény, azaz ételtartó, különösen doboz tetővel vagy anélkül, amely olyan étel tárolására szolgál, amely azonnal fogyasztható helyben vagy elvitelre, fogyasztása általában az edényből történik, készételként fogyasztható,beleértve különösen a gyorsételekhez vagy egyéb készételekhez használt ételtároló edényt. Ez alól kivétel az italtároló, a tányér és a tasak, valamint az ételt tartalmazó csomagolás

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×