eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A RollerBike alternatív gurulóeszköz-felvonulás résztvevői a budapesti Andrássy úton 2019. október 5-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Bejelentés: egész hétvégére a gyalogosoké az Andrássy út

A Föld napja alkalmából döntött így Budapest vezetése. A hír Karácsony Gergely kabinetfőnöke Facebook-oldalán jelent meg.

Az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt is a gyalogosoknak adják a hétvégén, a Föld napja alkalmából – derül ki Balogh Samu, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kabinetfőnöke Facebook-bejegyzéséből.

"A pesti rakpart mellett április 24-én és 25-én megnyitjuk az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt is, így egy három kilométeres sétaút jön létre a Városliget és a belváros között. A hétvégi sétány a József Attila utca ideiglenesen kiszélesített járdáin keresztül kapcsolódik a pesti alsó rakparthoz is" - olvasható a bejegyzésben.

A koronavírus-járvány szerinte megmutatta, hogy mennyire fontosak a kellően tágas, a járvány alatt is biztonságosan használható gyalogos közterek egy városban.

"A gyalogos pesti alsó rakpart sikere mutatja, hogy mennyien vágynak arra Budapesten, hogy kicsit kiszakadjanak a szabadba, és nyugodtan sétáljanak vagy biciklizzenek a városban" – vélekedett Balogh Samu.

Ami a részleteket illeti:

  • az Oktogon és a Hősök tere között a szervizutakon lehet autózni, a keresztutcákon át lehet hajtani
  • a József Attila utcán az északi járda szélesebb lesz, de autóval továbbra is végig lehet majd hajtani
  • a 105-ös busz a Podmaniczky utca felé fog közlekedni, az Andrássy út a földalattival lesz elérhető.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×