INFORÁDIÓ
2021. május 5. szerda
Adrián, Györgyi

baranyi krisztina

fudan egyetem

ferencváros

Az ezen a napon, 2018. december 19-én elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.

Baranyi Krisztina népszavazást kezdeményez a Fudan Egyetem ügyében

Infostart

Amíg nincs közös döntés, addig a kerület nem ad át vagyonelemeket a projekthez.

A fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében - írta Baranyi Krisztina közösségi oldalán.

Azt közölte, hogy annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan Egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal, így ezeket az ingatlanokat át kellene adni, ám az a felhatalmazás, ami alapján ezt megtehetnék, nem született meg.

A polgármester jelezte, "amíg nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan megépülhet ebben a városban, Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet ennek a projektnek a rendelkezésére bocsátani."

A pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy Palkovics Lászlót nevezte ki Orbán Viktor a Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért felelős kormánybiztosává. A kormány megerősítette a szándékát a projektek létrejöttéről.

Nyitókép: MTI
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018