eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az ezen a napon, 2018. december 19-én elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Baranyi Krisztina népszavazást kezdeményez a Fudan Egyetem ügyében

Amíg nincs közös döntés, addig a kerület nem ad át vagyonelemeket a projekthez.

A fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében - írta Baranyi Krisztina közösségi oldalán.

Azt közölte, hogy annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan Egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal, így ezeket az ingatlanokat át kellene adni, ám az a felhatalmazás, ami alapján ezt megtehetnék, nem született meg.

A polgármester jelezte, "amíg nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan megépülhet ebben a városban, Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet ennek a projektnek a rendelkezésére bocsátani."

A pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy Palkovics Lászlót nevezte ki Orbán Viktor a Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért felelős kormánybiztosává. A kormány megerősítette a szándékát a projektek létrejöttéről.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×