eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Oltások: reagált a kormány az ellenzék regisztráció-eltörlési javaslatára

Az ellenzéki pártok legutóbb azt javasolták, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a kormány a regisztrációt.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett szombati közleményben azt kérték, legyen elég a tajkártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat vagy az oltópontokat, ezzel ugyanis szerintük nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma.

A felvetésre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az alábbiak szerint reagált a Facebookon: "Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra. Most éppen a regisztrációt törölnék el.
Azt a regisztrációt, amely - az oltás önkéntessége mellett - lehetővé teszi, hogy minden háziorvos pontosan tudja, hogy kik szeretnének élni a lehetőséggel. Elképesztő, hogy annak ellenére is fúrják a regisztrációt, hogy több mint 4 millió jelentkezés bizonyítja annak működőképességét. Na meg az, hogy hazánkban a 28 százalékot közelíti az átoltottság. Az uniós átlag ennek alig több, mint a fele."

Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra. Most éppen a regisztrációt törölnék...

Közzétette: Dömötör Csaba2021. április 10., szombat

Az ATV szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériumát kérte, hogy reagáljon a regisztráció eltörlésének felvetésére, ezt a választ kapták: "Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői - többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter - regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről. Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban."

A kormány szerint a baloldal oltásellenes, ami emberek halálát okozhatta. Az ellenzék ezzel szemben azt állítja, hogy ők soha nem beszéltek le senkit a vakcináról, csak az uniós engedélyért kampányoltak.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×