eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kajári Gáborné főnővér előkészíti az oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. április 2-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Regisztráció nélküli oltást sürget az ellenzék

A hat párt szerint akár stadionokban is meg lehet szervezni a vakcinák beadását.

A minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében a regisztráció megszüntetését javasolja az ellenzék. A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett szombati közleményben azt írták, legyen elég a tajkártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat.

Az oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot – írják.

A hat párt szerint a regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.

Az ellenzék szerint az oltási hajlandóságot növelni kell, mert ma még kevesebben regisztráltak a virológusok és az orvosok szerint annál, mint amennyi az átoltottsághoz szükség lenne. Úgy vélik, sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra vagy bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben.

Most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni – írták az ellenzéki pártok.

Hónapok óta tart egy egyre hangosabb politika vita arról, hogy az ellenzék oltásellenes vagy sem. A kormány szerint egyértelműen igen, és ez emberek halálát okozhatta. Az ellenzék viszont azt állítja, hogy ők soha nem beszéltek le senkit a vakcináról, csak az uniós engedélyért kampányoltak.

"Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői - többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter - regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről. Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban.

A baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva" - írta az ATV kérdésére az Emmi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×