eur:
394.72
usd:
365
bux:
65502.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Orange megye rendőrei állnak egy irodaépület előtt egy lövöldözést követően a Kalifornia állambeli Orange-ban 2021. március 31-én. A támadásban négy ember, köztük egy gyerek vesztette életét, s többen megsérültek, köztük a  feltételezett elkövető is.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Gyerek is meghalt a kaliforniai lövöldözésben

Egy irodaházban történt az eset.

Négy ember, köztük egy gyerek vesztette életét a kaliforniai Los Angeles mellett egy helyi idő szerint szerdán történt lövöldözésben, többen megsérültek, köztük a gyanúsított is - közölték rendőrségi források.

A Los Angelestől mintegy 48 kilométerrel délkeletre található Orange város egy irodaházában történt lövöldözés kevesebb mint egy hónap alatt a harmadik hasonló eset az Egyesült Államokban.

A hatóságok egyelőre nem közölték a kórházba szállított feltételezett elkövető lehetséges indítékát.

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója a Twitteren kifejezte megrendülését és együttérzését a hozzátartozóknak.

Alig két hete Georgia állam fővárosából, Atlantából jelentettek lövöldözést. Ott a támadó agyonlőtt nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt. Felmerült, hogy az elkövetőt rasszista indíték vezérelte, de a rendőrség végül azt közölte, hogy nem erről lehetett szó. A 21 éves, fehér bőrű tettes masszázsszalonokban gyilkolt. A rendőrség szerint feltehetően valamilyen "szexuális függőségben" szenvedett, és nem kizárt, hogy járt is korábban ezekben a helyiségekben vagy hasonló szalonokban.

A múlt héten a Colorado állambeli Boulderben 10 ember halt meg egy áruházi fegyveres incidensben, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×