eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Hétfői adatok: szétvált az új fertőzöttek és elhunytak száma

Sajnos a járvány harmadik hullámához "méltó" az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, de továbbra is ötven alattian hunytak el.

2623 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - a vasárnapi adat 2912 volt -, ezzel 405 646 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a Koronavírus.gov.hu adataiból.

Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg - eggyel többen, mint egy nappal korábban -, így az elhunytak száma 14 347 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 308 650 fő - egy nap alatt körülbelül kétezres növekmény -,

az aktív fertőzöttek száma 82 649 fő, az ő táboruk több mint ötszáz fővel nőtt egyetlen nap alatt.
Az aktív fertőzöttek számának alakulása - Worldometers
Az aktív fertőzöttek számának alakulása - Worldometers

További statisztikai érdekességek és grafikonok ITT.

4489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - 250-nel többet, mint a vasárnapi adatközléskor -, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen, egy nap alatt 28-cal többen lettek a segítséggel lélegeztetettek száma.

Eddig 453 457 fő kapott oltást, közülük 201 005 fő már a második oltását is megkapta.

A következő napokban is zajlik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál, valamint a 60 év alatti krónikus betegek oltása a háziorvosoknál.

Hamarosan megkezdődhet az oltás kínai Sinopharm-vakcinával is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×