eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Antigén tesztes koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren 2020. december 19-én. Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat az előre regisztrált budapesti polgároknak, összesen 7500 tesztet.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Újra ingyenes tesztkampányt indít Budapest

Ingyenes, önkéntes koronavírus tesztelést biztosít ismét a fővárosi önkormányzat a budapestieknek, a szűrésre tízezer antigénteszt áll rendelkezésre – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Február 18-ától 27-ig, reggel 8 és este 6 óra között két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírus-tesztprogramja. A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kérhetik, a 18 évesnél fiatalabbak pedig szülői kísérettel vehetik igénybe – olvasható a közleményben, amely szerint a mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Regisztrálni ezen az oldalon lehet, itt minden információ megismerhető a tesztelések helyszínéről és idejéről is.

Mint írták,

akik nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek a foglalásban a fővárosi önkormányzat önkéntesei.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: fontos tudni, hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja. Negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés, és időben megkezdődhet a gyógykezelésük – mutattak rá.

A közleményben emlékeztettek, decemberben, az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte, a főváros elkötelezett az oltás népszerűsítése, támogatása mellett. "Egyedül a széles körű oltás jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a Covid-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket."

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×