eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Rádi Péter ügyvéd, a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke (j) és Patyi András korábbi elnök a testület ülésén a Nemzeti Választási Iroda fővárosi székházában 2018. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Indoklás nélkül lemondott a Nemzeti Választási Bizottság elnöke

Rádi Péter lemondását a szervezet közleménye adta hírül.

Rádi Péter pénteki nappal lemondott a Nemzeti Választási Bizottságban betöltött tagságáról és elnöki tisztségéről.

Rádi Péter 2015-től a Nemzeti Választási Bizottság tagja, Patyi Andrást követően 2018. augusztus 14-étől annak elnöke. Vezetésével a testület sikerrel biztosította a 2019. évi általános választások lebonyolításának törvényességét.

A Nemzeti Választási Iroda köszönetét fejezi ki a leköszönő elnöknek a többéves magas színvonalú szakmai együttműködésért, külön kiemelve a választási jogi kérdésekben irányadó Kúria joggyakorlat-elemző csoportja munkájában való értékes közreműködését, és részére további szakmai sikereket kíván.

A Nemzeti Választási Bizottság soron következő póttagjaként

Téglási András habilitált egyetemi docens lép be a testületbe, amelynek vezetését az új elnök megválasztásáig Bozsóki Éva elnökhelyettes látja el.
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×