INFORÁDIÓ
2021. március 4. csütörtök
Kázmér

kerékpár

bubi

megújítás

szerződés

bkk

mol bubi

közlekedés

Kiss Viktor egyetemista üti be a használathoz szükséges, SMS-ben kapott kódot egy kerékpáron a Mol BuBi (Budapest Bicikli) kerékpárdokkolójánál a belvárosi Erzsébet téren 2014. augusztus 1-jén. Zajlik a közösségi kerékpáros rendszer nyilvános próbaüzeme.

Újra nyeregben érezheti magát a Bubi

Infostart

A Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezetői szerdán ünnepélyes keretek között aláírták a Mol Bubi megújításáról és üzemeltetéséről szóló szerződést.

A BKK 2020 szeptemberében írt ki nyílt közbeszerzést a fővárosi közbringarendszer fejlesztésére, üzemeltetésére. November 2-án a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. ajánlatát hirdették ki nyertesnek a tenderen. Az eredménnyel kapcsolatban nem érkezett kifogás a pályázók részéről, ezért a törvényeknek megfelelően december 23-án Fendrik László, a Budapesti Közlekedési Központ megbízott vezérigazgatója, és Klimon Péter, a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezérigazgatója aláírta az 5 évre szóló szerződést – olvasható a BKK sajtóközleményében.

„Fontos lépést tettünk a mai napon, hiszen hat év után elérkezett az ideje annak, hogy alapjaiban újuljon meg a Mol Bubi” – mondta az aláíráskor Fendrik László. A BKK vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a felhasználói igények és a szokások, valamint a technológiai lehetőségek, ezért hatékonyabbá és korszerűbbé kell tenni a közbringarendszer működését. Ez a folyamat a szerdai aláírással visszafordíthatatlanul elkezdődik.

Az 5 évre szóló kontraktus többek között az alábbiakat tartalmazza:

  • 1200 darab egyenként 21,4 kg saját tömegű, fújt gumikkal felszerelt új kerékpár beszerzését,
  • 158 darab gyűjtőállomás üzemeltetését,
  • az új gyűjtőállomások tervezését, engedélyeztetését, a gyűjtőállomások áthelyezését,
  • új központi háttérrendszer (szoftver) kiépítését, és
  • egy új, felhasználóbarát mobilapplikáció fejlesztését.

A BKK előzetes ütemezése alapján 2021 tavaszán már egy modernebb, fenntartható Mol Bubit használhatnak a fővárosban közlekedők – ígérték.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018