INFORÁDIÓ
2021. március 4. csütörtök
Kázmér

ksh

halálozás

koronavírus

Holttestet tesznek egy halottasház előtt álló teherautóba védőöltözetet viselő munkások New York Brooklyn negyedében 2020. április 30-án. A New York-i rendőrséget a környéken lakók értesítették, hogy holttesteket láttak több járműben. A koronavírus-járvány áldozatainak magas száma miatt a a város legtöbb halottasháza megtelt.

Húsz éve nem haltak meg annyian itthon, mint most novemberben

Infostart / MTI

Sokkal nagyobb ütemben nőtt a halálozás, mint ahányan áldozata volt a koronavírusnak.

Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal a novemberi demográfiai adatait, és akárcsak októberben, sokkal jobban nőtt a halálozások száma, mint amit a koronavírus-járvány hivatalos adatai indokolnak.

Októberben a járványügyi tájékoztató honlap szerint 1038 áldozata volt a koronavírusnak, viszont 1549-cel többen haltak meg, mint egy évvel korábban, novemberben pedig, amikor a koronavírusnak a hivatalos adatok szerint 3158 halálos áldozata volt, 5279-cel többen haltak meg, mint egy éve ilyenkor.

Az elmúlt több mint húsz év legtragikusabb hónapja volt az idei november:

egy hónap alatt 15 366 magyar halt meg.

Ennél több haláleset egy hónap alatt utoljára 2000 januárjában volt az országban. Az idén január–februárban 3300-zal kevesebben haltak meg, mint egy éve, sőt, a járvány első hulláma alatt is havonta több százzal kevesebb áldozat volt, de a tragikus október–november azonban a trendet megfordította, idén már 3909-cel többen haltak meg, mint 2019 első tizenegy hónapjában.

Az elmúlt egy évben hónapról hónapra magasabb születési számokat közölt a KSH, mint egy évvel korábban – most is, ezúttal 19 gyerekkel született több, mint tavaly novemberben. A 7334 születéssel már 3563-mal többen születtek eddig, mint 2019 január–novemberében.

A természetes fogyás így novemberben 8032 fő volt, 190 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az év egészében eddig 37 327-tel többen haltak meg, mint ahányan születtek, ami 0,9 százalékkal nagyobb természetes fogyást jelent, mint amekkora 2019 januárja és novembere között volt.

Nyitókép: MTI/FR61802 AP/Craig Ruttle
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018