eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Holttestet tesznek egy halottasház előtt álló teherautóba védőöltözetet viselő munkások New York Brooklyn negyedében 2020. április 30-án. A New York-i rendőrséget a környéken lakók értesítették, hogy holttesteket láttak több járműben. A koronavírus-járvány áldozatainak magas száma miatt a a város legtöbb halottasháza megtelt.
Nyitókép: MTI/FR61802 AP/Craig Ruttle

Húsz éve nem haltak meg annyian itthon, mint most novemberben

Sokkal nagyobb ütemben nőtt a halálozás, mint ahányan áldozata volt a koronavírusnak.

Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal a novemberi demográfiai adatait, és akárcsak októberben, sokkal jobban nőtt a halálozások száma, mint amit a koronavírus-járvány hivatalos adatai indokolnak.

Októberben a járványügyi tájékoztató honlap szerint 1038 áldozata volt a koronavírusnak, viszont 1549-cel többen haltak meg, mint egy évvel korábban, novemberben pedig, amikor a koronavírusnak a hivatalos adatok szerint 3158 halálos áldozata volt, 5279-cel többen haltak meg, mint egy éve ilyenkor.

Az elmúlt több mint húsz év legtragikusabb hónapja volt az idei november:

egy hónap alatt 15 366 magyar halt meg.

Ennél több haláleset egy hónap alatt utoljára 2000 januárjában volt az országban. Az idén január–februárban 3300-zal kevesebben haltak meg, mint egy éve, sőt, a járvány első hulláma alatt is havonta több százzal kevesebb áldozat volt, de a tragikus október–november azonban a trendet megfordította, idén már 3909-cel többen haltak meg, mint 2019 első tizenegy hónapjában.

Az elmúlt egy évben hónapról hónapra magasabb születési számokat közölt a KSH, mint egy évvel korábban – most is, ezúttal 19 gyerekkel született több, mint tavaly novemberben. A 7334 születéssel már 3563-mal többen születtek eddig, mint 2019 január–novemberében.

A természetes fogyás így novemberben 8032 fő volt, 190 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az év egészében eddig 37 327-tel többen haltak meg, mint ahányan születtek, ami 0,9 százalékkal nagyobb természetes fogyást jelent, mint amekkora 2019 januárja és novembere között volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×