eur:
395.43
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: BKK

Egyszer csak befutott egy alacsonyabb ajánlattétel a Lánchíd felújítására

35,3 milliárd forint helyett 26,8 milliárdba kerülhet a munka.

Kedvezőbb feltételekkel újulhat meg a Lánchíd, miután a korábbinál 8,5 milliárd forinttal alacsonyabb ajánlat érkezett a beruházás kivitelezésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

Az önkormányzat a közleményében hangsúlyozta, a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzésen a pályázók a végleges ajánlataikat megtették, ezek értékelését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) folyamatosan végzi.

A legalacsonyabb ajánlat alapján bruttó

26,8 milliárd forint költséggel újulhat meg a főváros ikonikus hídja,

szemben azzal, hogy az idén januárban bruttó 35,3 milliárd forintos ajánlat volt a legkedvezőbb (a Váralagút felújítása nélkül), amit Budapest a forráshiány miatt nem fogadott el - fejtették ki.

A Főpolgármesteri Hivatal aláhúzta, miközben a főváros és a BKK mindent megtett azért, hogy gyorsan és professzionálisan bonyolítsa le az új közbeszerzési eljárást, a kormány továbbra sem utalta át a Lánchíd felújítására évek óta ígért hatmilliárd forintot. Ezzel kapcsolatban viszont a kormány korábban azt jelezte, hogy a felújítás támogatását akkor folyósítják, amikor az utolsó számlákat kell majd kifizetni.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×