eur:
388.83
usd:
361.98
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

DK: mentsék fel a tesztelési kötelezettség alól a krónikus beteg orvostanhallgatókat!

A párt szerint emellett minden tesztelőnek minden tesztelőnek teljes védőfelszerelést: FFP2-es maszkokat, arcpajzsot, kesztyűt és a teljes testet elfedő védőruhát kell biztosítani.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel a kormánytól arra, hogy miért köteleznek tartós, krónikusan beteg orvostanhallgatókat az országos tesztelésben való részvételre - jelentette ki a párt szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta: a nyugatifeny.hu portálon közzétett információk szerint rektori büntetéssel és eltanácsolással fenyegetik a Semmelweis Egyetem hallgatóit, hogy ezzel nyomatékosítsák, vegyenek részt az iskolai tesztelésekben. A portálnak nyilatkozó hallgatók szerint azok sem jelentenek kivételt, akiknek tartós krónikus betegségük van és nem kapnak megfelelő védőfelszerelést sem - tette hozzá.

A szóvivő érthetőnek nevezte, hogy az országos tesztelésből az orvostanhallgatók is kiveszik a részüket, a DK azonban követeli, hogy a kormány mentse fel a tesztelési kötelezettség alól a krónikusan beteg orvostanhallgatókat és minden tesztelőnek biztosítson teljes védőfelszerelést: FFP2-es maszkokat, arcpajzsot, kesztyűt és a teljes testet elfedő védőruhát. (Korábban a kormányinfón és az operatív törzs tájékoztatóján is az hangzott el, hogy a tesztelők megkapják a szükséges védőfelszerelést, de nem teljes testet fedő ruhát, hanem csak köpenyt.)

Barkóczi Balázs szerint úgy tűnik, a kormány semmit sem tanult abból, hogy már 15 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban, immár veszélybe sodorják a jövő orvosait is. Feltette a kérdést: ki vállalja a felelősséget, ha "ennek a vérlázítóan felelőtlen" intézkedésnek áldozatai lesznek?

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×