INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

pécs

debrecen

koronavírus

A koronavírus-járvány miatt zárva tartó árus-pavilonok a Debreceni út mentén Hajdúszoboszlón 2020. április 24-én.

Teljesen bezár a vidék - erre az útra lépnek a városok

Infostart

Főszabály szerint mindenki mindenhol maszkolni fog december derekáig - már ahová egyáltalán érdemes menni -, a kutyasétáltatás ügyében pedig "ahány ház, annyi szokás" az irány.

A járványügyi szigorításokkal párhuzamosan a hazai településvezetők megkapták a jogot arra, hogy az önkormányzat jogköreit gyakorolják, vannak nagyobb városok, amelyek már életbe léptettek speciális helyi szabályokat is, reagálva elsősorban a maszkhasználati szabályok országos szigorodására.

A legnagyobb vidéki város, Debrecen úgy döntött, hogy a Debreceni Köztemetőben személyes ügyintézés kizárólag szájmaszkban történhet, és csak a temetésszervezéssel lehet összefüggésben - írja a Dehír. Ügyintézésre kívül lehet várakozni, ügyintézés céljából pedig családonként csak két fő jelentkezhet. A ravatalozóban még az országosnál is szigorúbb létszámkorlát van, az egyikben 15, a másikban 20 fő lehet jelen egyszerre, másfél méteres védőtávolsággal.

A Szegedma.hu arról ír, hogy

a csongrád-csanádi megyeszékhely az "utolsó estén" teljesen megtelt,

az utcákon nagyobb létszámban sétáltak emberek a szokásosnál, a még enyhébb szabályozási környezetet kihasználva maszk nélkül. A belvárosban hemzsegtek a járókelők, helyszíni tudósítások szerint éjfél előtt viszont - varázsütésre - mindenki eltűnt. A portál külön írást szentel annak, hogy az önkormányzatok önálló döntést hozhatnak a kutyasétáltatás formáival kapcsolatban. A kérdés másfél millió embert érinthet Magyarországon. A helyi rendőrség egyébként fegyelmezettnek látja a város lakosságát. A rendőrség munkáját 10 olyan civil szervezet segíti, amely járőröző feladatokat végez - önkéntesen.

Pécs városi hírportálja, a Pécs Ma összeszedte, miről kell lemondaniuk a helyieknek a következő hetekben:

  • lemondta előadásait a Pécsi Nemzeti Színház
  • a Bóbit Bábszínház "lakói" 30 napot pihenni kényszerülnek
  • a Bábmúzeum is bezár
  • Apolló Mozi, Kultik Pécs, Cinema City Pécs Pláza termei: zár
  • a Pécs Kávé is hetekre lehúzza a rolót, ugyanígy a Blöff Café, a Frei és a Vödör még megvárta a hivatalos közlést, azután hozta meg szomorú döntését
  • a Bacchus Pince és az Aranygaluska már megoldotta a házhoz szállítást és az elviteli lehetőséget is, de például a Mr. Remy Gyrosnak "ennyi volt".
  • a Kalandpart sem marad nyitva a következő 30 napban, ahogy az állatkert sem

Győr polgármestere este 6 órakor a Facebookon élő adásban jelenti be rendeleteit a helyi maszkszabályozással kapcsolatban.

Ma döntünk a maszk viselés győri szabályozásáról. ? Részletes ismertetést itt a Facebook oldalamon és a Győr Plusz... Közzétette: Dr.Dézsi Csaba András2020. november 11., szerda

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018