eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának második napi ülése előtt Brüsszelben 2020. október 16-án.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor most már 99,99 százalékban bízik az egészségügy túlélésében

Korábban azt mondta a kormányfő, hogy nagyjából ötven százalék, hogy a magyar egészségügy nem omlik össze a koronavírus-járvány alatt. A TV2-nek adott interjújában csodálkozását fejezte ki, hogy kedden ilyen sokan tartottak „búcsúbulit”.

A vírus sincs könnyű helyzetben, mert a vakcina már a láthatáron van, hamarosan megtudjuk védeni magunkat a vírus támadásától – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a TV2 Tények című műsorában az Index beszámolója szerint.

Most, hogy meghoztuk az intézkedéseket, 99,99 százalék, hogy túléli az egészségügy a pandémiát. Noha hiába hozunk döntéseket, ha az emberek nem segítenek. Ha azt kérdezi, hogy ma milyen állapotban van az egészségügy, akkor azt kell mondanom, hősies állapotban van az ellátórendszer. Emberfeletti és erő feletti munkát végeznek. Ha minden úgy menne, mint eddig, az orvosok elestek volna. Az intézkedésekkel állni fogják a sarat – hangsúlyozta a miniszterelnök hozzátéve, nagyon jó orvosaink, nagyon jó ápolóink vannak, akiknek egyetlen egy dolog fontos: rajtunk segítsenek, minket, magyarokat megmentsenek.

Ezután az újabb korlátozásokról kérdezték, erre elmondta: meglepte, hogy mennyi „búcsúbuli” volt kedd este zárás előtt.

Vannak szabálykövetők, fegyelmezettek és kevésbé fegyelmezettek. Az a kérdés, hogy mi, szabálykövetők tudunk-e hatni azokra, akik nem ilyenek. Be kell látni, hogy mindenkinek azt az utat kell járni, amit a többség is jár. Bizakodó vagyok – mondta a miniszterelnök.

Ezt követően a rendőrség munkájáról kérdeztek.

Jó, ha a rendőreink emberségesek, de ne legyenek puhák. Tavasszal azt tapasztaltuk, hogy a rendőrök helytálltak. Járőrözés lesz, egy csoportban lesz a rendőr és a katona is, a katona fegyverrel. A fegyveres katona támaszt jelenthet a rendőrnek, de intézkedni nem intézkedhet. Ez nem hadiállapot, így nem kell intézkednie a katonáknak – fogalmazott Orbán Viktor, majd az oltóanyagról is szót ejtett.

Olyan vakcina, amely az előírt négy akadályon átjutott, még nincs. Olyan vakcina, amely három próbát kiállt, már van, több is.

A kérdés, hogy mikor lesz olyan vakcina, amely mind a négy próbát kiállja. A legfelszabadítóbb érzés az lenne, ha több fajta vakcina is rendelkezésünkre állna, akkor az emberek dönthetnének, hogy melyiket választják, melyikben bíznak – részletezte Orbán Viktor.

Az ünnepekről a kormányfő elmondta: a szigorítások hatásának érzékelésére legalább két hétre szükségünk lesz. Karácsony lesz, a kérdés az, hogy hányan lehetünk ott a pillanatnál. Ma csak reményről tudok beszélni: azt remélem, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a karácsonyi ünnepet szabadabban lehet megünnepelni, mint ahogyan most élünk.

– zárta ezzel kapcsolatos gondolatait Orbán Viktor, majd elmondta: talpon kell tartani a vállalkozásokat, hogy azok ne küldjék el dolgozóikat, „a munkaalapú társadalom eszméjéből nem engedünk a járványkezelés ideje alatt sem”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×