eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Piaxbay.com

Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű volna kikerülni a koronavírust

A világ fertőzéseit 45 százalékban vissza tudná szorítani, ha rendesen kezet mosnánk - hangsúlyozta Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára az InfoRádióban.

Van olyan típusú betegség, amelynek kockázatát 45 százalékkal csökkenti a szappanos kézmosás. 2008 óta tartják az UNICEF kezdeményezésére a kézmosás világnapját október 15-én.

Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára az InfoRádióban elmondta, "ismerjük a szappanos kézmosás a jelenlegi vírushelyzet esetében is".

"A légúti megbetegedéseket mintegy 23 százalékkal csökkenti a szappanos kézmosás, és az egyéb fertőzéseknél majdnem felerészben. Hatékony és egyszerű módszer tehát" - fogalmazott.

A világban persze jó néhány terület van, ahol az emberek szinte folyóvízhez sem jutnak, nem hogy csapból folyóhoz.

"A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célkitűzések azt irányozták elő, hogy 2020-ra a Föld népességének 80 százaléka el lesz látva ivóvízzel. Ez a cél sajnálatos módon nem sikerül, aminek az az oka, hogy iszonyatos erőfeszítések és pénzmennyiség volna ehhez szükség, másrészt olyan hatalmas a népességrobbanás, amit nem lehet utolérni, ráadásul épp a világ fejletlenebb régióiban" - mondta Nagy Edit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×