INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

digitális

digitális jólét program

oktatás

konferencia

Kelemen Péter, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. E osztályos tanulója az otthonából követi a távoktatásban tanító Ládiné Szabó Tünde pedagógus óráját 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.

Konferencia a digitális oktatás tapasztalatairól

Infostart

Október 14-16. között rendezi a Digitális Jólét Program (DJP) a harmadik Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítást (DOKK), amelyet a résztvevők idén rendhagyó módon online formátumban követhetnek.

A konferencia fő témái között találhatóak a távoktatásban jól használható, a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldások, az intézményi és humánerőforrás fejlesztési lehetőségek, valamint a magyarországi és nemzetközi jó gyakorlatok.

A DJP-hez tartozó Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) által létrehozott DOKK2020 különösen nagy hangsúlyt fektet a pandémia következményeinek feltárására. Hogyan lehet jobb tanárrá válni a digitalizáció által? Milyenek a nemzetközi tapasztalatok az oktatás digitális átállásáról a digitális kompetencia kérdéskörében a köznevelésben? Mit kell tudni a digitális iskolaérettségről és a távolléti oktatás hatásairól? Hogyan jelenik meg a digitális kompetencia a NATban és a kerettantervben? Csak néhány, az idei konferencián meghallgatható előadások témai közül.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - ezen a linken lehet jelentkezni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018