eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Koronavírusteszthez vesznek mintát egy férfi orrnyálkahártyájáról a Semmelweis Egyetem egyik mintavételi pontján, a salgótarjáni Szerpentin úti orvosi rendelőben 2020. május 13-án. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Nincs megállás, négyszámjegyű újfertőzött-szám, 14 halott

1173 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 14 beteg.

A vasárnapi 1068 után hétfőre 1173 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 38 837 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 14 krónikus beteg - a vasárnapi adat 21 volt -, így az elhunytak száma 968 főre emelkedett, 11 037-en pedig már meggyógyultak - közölte a Koronavírus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek száma 26 832 fő - vasárnap 25 862 volt, vagyis mintegy ezerrel kevesebb. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 46 százaléka, a gyógyultak 32 százaléka budapesti. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 1418 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - a vasárnapi adat 1252 volt -, közülük

154-en vannak lélegeztetőgépen, 16-tal többen, mint egy nappal korábban.

21 491 ember van hatósági házi karanténban, 834 097 mintavétel történt eddig.

A közlés szerint nő a fertőzöttek száma, és ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők és a lélegeztetett betegek száma is.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Továbbra is fontos: a maszkviselés, a rendezvények korlátozása, az országhatár lezárása és a távolságtartás. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon,

és telefonon értesítse háziorvosát.

Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat

Jelenleg 24 óvodában és 17 iskolában van rendkívüli szünet, 99 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet rendeltek el a koronavírus-megbetegedések miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×