eur:
394.94
usd:
372.07
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Képviselők a napirendről szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A parlamenti bizottságok viszik a prímet a héten

Napirend előtti felszólalásokkal és azonnali kérdésekkel, illetve kérdésekkel folytatja múlt héten megkezdett munkáját az Országgyűlés. Az InfoRádió átnézte a plenáris ülés és a bizottságok napirendjét.

Az Országgyűlés plenáris ülése hétfőn délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A mostani úgynevezett B hét, vagyis

általános viták és szavazások nem lesznek, azonnali kérdések és kérdések azonban igen.

A napirend utáni felszólalások hagyományosan nem kapnak túl nagy figyelmet, de most terítékre kerül egy nem választókerületi, hanem országos jelentőségű téma is: a jobbikos Steinmetz Ádám például amellett érvel majd, hogy az apák több szabadnapot kaphassanak a gyermekük megszületése után.

Plenáris ülés egyébként nem lesz több a héten, a parlament bizottságai azonban dolgoznak.

  • A Fenntartható fejlődés bizottsága meghallgatja a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős Süli János tárca nélküli miniszter beszámolóját.
  • A Gazdasági és a Költségvetési bizottságban Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vendégeskedik,
  • az Igazságügyi Bizottságban pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetői idézik fel a 2018-as tevékenységüket.
  • A Mezőgazdasági Bizottságban Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium államtitkára beszél az élelmiszerbiztonság aktualitásairól, és ott veszik naprendre az állattenyésztők napjáról, illetve az erdélyi kopó nevű őshonos magyar kutyafajta megmentéséről szóló javaslatokat is.
  • A Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésen meghallgatja Bunford Zsoltot, az Információs Hivatal főigazgató-jelöltjét,
  • a Nemzeti összetartozás bizottságának tagjai a Bethlen Gábor Alap működéséről tájékozódnak, a népjóléti bizottság pedig egyebek mellett a családon belüli erőszakról, a praxisközösségekről, a betegjogokról és a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítéséről szóló ellenzéki indítványokat tárgyalja meg.
  • A Vállalkozásfejlesztési bizottságban több más témán kívül a közfoglalkoztatottak, a kényszervállalkozók és a távmunkában dolgozók érdekében benyújtott javaslatok kerülnek a képviselők asztalára.
Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×