eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A 21-es út újépítésű, kétszer kétsávos szakasza Pásztó közelében 2017. december 16-án. Várhatóan 2019 májusában fejezik be a 21-es út M3-as autópálya és Salgótarján közötti szakaszának átépítését kétszer kétsávossá.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Autósok figyelem, nagy munkálatok keződnek az M3-ason

Csaknem másfél milliárd forint költségvetési forrásból több, összességében tíz kilométert meghaladó szakaszon végeznek felújítást az M3-as autópályán november végéig – közölte pénteken a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság tájékoztatása szerint a következő időszakban szakaszosan, ütemezetten adják át a munkaterületet a kivitelezőknek. A munkálatokhoz kapcsolódó korlátozások október 12-én, hétfőn lépnek életbe.

A korlátozások Aszód térségében a külső sávot, a 85-ös és 90-es kilométer között, Ludas környékén két szakaszon a külső és a belső sávot, illetve a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 121-es és 126-os kilométer között, Mezőkövesdnél mindkét forgalmi sávot érintik. Ahol lehet, sávelhúzásos terelés mellett dolgoznak majd a szakemberek.

A felújítás során a 90-es jelű Nagyfüged–Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, várhatóan október 17. és 22. között. A csomópont további három le- és felhajtó ágát a rekonstrukció nem érinti. Az aktuális forgalmi helyzetről az Útinform +36-1-336-2400-as telefonszámán, illetve a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak a közlekedők.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×