eur:
394.84
usd:
371.42
bux:
66081.67
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Új, magas biztonsági fokozatú pszichiátria jön létre Budapesten

Az egységet 3,8 milliárd forintból alakítják ki a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben - közölte a beruházást irányító Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

A Széchenyi 2020 programban megvalósuló Biztonsági pszichiátria a sürgősségi pszichiátriai ellátás sarokköveként, az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelő ellátást biztosít majd, brit mintát és módszertant alapul véve - írta közleményében az ÁEEK.

A 30 ágyas Biztonsági pszichiátria 2200 négyzetméteren, zöldmezős beruházásként épül fel. A fejlesztés magában foglalja az új épület tervezési, kivitelezési munkáit, a bútorzat, az orvostechnikai eszközök, a biztonsági és informatikai berendezések beszerzését, továbbá a szakszemélyzet képzését is.

A földszinti elhelyezés, a mászásbiztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják.

Hozzátették: a projekt keretei között megkezdődik a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiátriai és addiktológiai osztályainak rekonstrukciója is. "A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése" elnevezésű projekt összköltsége 4,8 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×