eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Ér- és Szívsebészeti Klinikája a XII. kerületi Városmajor utcában. Az egészségügyi intézmény első helyezést ért el a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új kancellár két egyetemen

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter javaslatára október 1-jétől Pavlik Lívia a Semmelweis Egyetemen, Decsi István pedig a Pécsi Tudományegyetemen látja el a kancellári feladatokat.

Pavlik Lívia idén augusztus végéig a Budapesti Corvinus Egyetemen töltötte be a kancellári posztot. A Pécsi Tudományegyetem kancellára a baranyai megyeszékhely korábbi alpolgármestere, Decsi István lesz.

Az intézmények gazdasági-pénzügyi vezetőiként működő kancellárok legfontosabb feladata az egyetemek zavartalan és stabil működtetésének biztosítása. A felsőoktatásban bevált kancellári rendszer 2019 óta már a szakképzés megerősítését is szolgálja - írja az ITM.

  • A Semmelweis Egyetem a legjobban teljesítő magyar felsőoktatási intézmény a világ 93 országának legjobb ezerötszáz egyetemét értékelő Times Higher Education legutóbbi rangsora szerint.
  • A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban közzétett listán a tavalyi évhez képest egy kategóriával lépett előre.

A közlemény emlékeztet: a kormány célja, hogy a hazai egyetemek korszerű, a gazdasági igényekhez igazodó, nemzetközi szinten is versenyképes képzési kínálatot biztosítsanak a magyar fiatalok számára. Fontos elvárás, hogy a felsőoktatási intézmények központi szerepet töltsenek be a kutatás-fejlesztésben és innovációban. A kancellárok e törekvések valóra váltásához biztosítanak szilárd hátteret a professzionális gazdálkodás feltételeinek megteremtésével, fenntartásával.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×