eur:
393.86
usd:
368.27
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Szlávik János infektológus főorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében Budapesten 2020. április 22-én. A kórház látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János: több hatékony vakcina is lesz

Mindent meg kell tenni azért, hogy a koronavírus-járvány ne okozzon sok megbetegedést – hangsúlyozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. Szlávik János hangsúlyozta, hogy több biztató vakcinateszt is zajlik jelenleg.

Jelenleg nem tudni, hogy pontosan mikor tetőzhet a koronavírus-járvány második hulláma, ezért lehet, hogy további korlátozásokra lesz szükség – hangsúlyozta az M1-en a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa.

Szlávik János kiemelte:

mindent meg kell tenni azért, hogy ne legyen a hullám csúcsa magas.

A járványgörbe dinamikája szerint fognak változni a korlátozások, ezeknek van még terük – tette hozzá.

A betegszámokról azt mondta, úgy tűnik, hogy

a több százas nagyságrend megmarad, és fel kell készülni arra, hogy a kórházakban, intenzív osztályokon egyre több embert kezelnek majd.

„Az első hullám egy teszt volt. Sok mindent megtanultunk arról, hol kell vigyázni a járvánnyal. Vigyázni kell a kórházakra, idősotthonokra, idős betegekre. Jutott egy kis lélegzet nyáron, és úgy tűnik, most, amikor a fiatalok között terjed a járvány, ezeket a tapasztalatokat fel tudjuk használni. Ez sokat segít a második hullámban” – fejtette ki.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa arról is beszélt, hogy több vakcina kifejlesztése már abban a fázisban tart, amikor tízezreken próbálják ki. Úgy vélte, az év végéig, jövő tavaszig fejeződnek be a kísérletek, amelyek megmondják, hogy melyik a hatékony vakcina. Szlávik János szerint

több hatékony oltóanyag is lesz, vagyis az emberiség bizakodhat.

Hangsúlyozta azt is, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése a zárt térben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×