eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lovarda a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. központjában, Mezőhegyesen 2020. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Öt koronavírusos a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnál

Tesztelték a teljes személyi állományt, a csaknem 900 ember közül ötnél mutatott pozitív eredményt a vizsgálat.

Az állami tulajdonú vállalkozás munkavállalói között a múlt héten jelent meg a koronavírus. Lázár János, a Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató, valamint a társaság menedzsmentje a kapcsolattartási rend azonnali szigorításáról, óvintézkedések bevezetéséről, valamint a személyi állomány teljes körű tesztelésről döntött.

Az elmúlt napokban a mintegy 450 dolgozó és 120 alkalmi munkavállaló mellett minden szerződéses jogviszonnyal a gazdaság területén dolgozó szakember, valamint a Ménesbirtok által fenntartott Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 300 diákja és a teljes tantestület tesztelése megtörtént.

A csaknem 900 érintett közül 5 embernél a vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki, amelyet a cég vezetése haladéktalanul jelzett az illetékes hatóságok felé. Esetükben megkezdődtek a járványügyi protokoll szerinti hatósági intézkedések.

A vállalkozás továbbra is fokozott figyelemmel, rendszeres ellenőrzésekkel, szigorú óvintézkedésekkel, valamint folyamatos tesztelésekkel védekezik a koronavírus újabb megjelenése ellen. Mindezeknek köszönhetően a cég működése, gazdasági és a termelési tevékenysége zavartalanul folytatódik - áll a közleményben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×