INFORÁDIÓ 
2020. október 20. kedd
Vendel

dk

dobrev klára

ellenzék

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.

Az ellenzéki pártok összefogását, közös választási indulását sürgette a DK

Infostart

Egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltre, egy közös listára és valamennyi választókerületben egy közös ellenzéki jelöltre van szükség - érvelt Dobrev Klára, a párt EP-képviselője a Demokratikus Koalíció inline rendezvényén.

Lesz olyan körzet, ahol az ellenzék meg tud állapodni az induló személyében, és lesz olyan, ahol előválasztást kell majd tartani - közölte a politikus, aki szerint a DK készen áll arra, hogy befolyásához, erejéhez, tehetségéhez mérten közös jelölteket ajánljon, miniszterelnököt jelöljön és kellő számú jelöltet adjon a közös listára.

Közös lista, közös győzelem, közös Magyarország

- foglalta össze mondandóját. Kiemelte azt is, számukra a kormány leváltása önmagában nem cél, hanem eszköz, ami utat nyit egy új világ felé. A "kormányváltók" sok helyről fognak érkezni, mert sokfélék, olyanok, akik egy demokráciában egymással is versengenének, de ma Magyarországon "nincs demokrácia, (...) nincs szabad és tisztességes választás" - fogalmazott.

A koronavírus-járványra áttérve arról beszélt, hogy az ország szorongásban él, pár napra sem lehet előre tervezni, minden bizonytalanná vált. A kormány ünnepel és ünnepelteti magát, mert úgy érzi, hogy példamutatóan kezelte a járvány első hullámát, pedig a kabinet valójában cserben hagyta Magyarországot. Annyi pénzt költött el feleslegesen, hogy a valaha volt legnagyobb hiánnyal kell szembenézni, az ország az elmúlt negyedszázad legnagyobb gazdasági visszaesését szenvedi el és nálunk a legnagyobb az infláció az EU-ban - mondta Dobrev Klára. Miközben a magyar kormány költötte a legkevesebbet a munkahelyek megvédésére és a bérkompenzációra, aközben számolatlanul szórta a pénzt egyházi alapítványoknak, sportberuházásokra és vadászkiállításra.

A következő hetek nagyon nehezek lesznek - figyelmeztetett az ellenzéki politikus, aki megismételte korábbi, a koronavírus-tesztelés ingyenessé tételéről szóló követelésüket.

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke azt mondta, pártjuk azért indul neki a választásig hátralévő másfél évnek, hogy a végén "otthont teremtsünk a hazából". Akik közösen indulnak neki az útnak, azok sokféle helyről érkeztek, sok mindenről másként gondolkoznak, de abban egyetértenek, hogy a "megértés otthonát kell teremteni a hazából", és ennek érdekében együtt kell működni - beszélt az ellenzéki összefogásról a politikus. Végre okos, felelős együttműködés és párbeszéd zajlik a demokratikus ellenzék pártjai között - jelentette ki. Természetesen vannak fiatalok, akik "nagy dühvel érkeztek ebbe a küzdelembe", vannak, akik más történelmi hagyományokat tartanak fontosnak, de összeköti őket, hogy vissza akarják adni a hazát valamennyiünknek - tette hozzá.

A rendezvényt eredetileg egy héttel korábban a Hősök terén tervezték megtartani, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották és online bonyolították le.

Nyitókép: Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018