eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Koronavírus - Segítségért folyamodott a Szent János kórház

Túlterheltséggel küzd az intézmény a koronavírusos betegek számának jelentős mértékű növekedése miatt.

"Bár a Szent János Kórház tavasszal minden többletfeladatot el tudott látni a saját erőforrásból, és a betegellátás forgalma csupán 40 százaléka volt az egy évvel korábbinak, most túlterheltséggel küszködik a koronavírusos betegek számának jelentős mértékű növekedése miatt. A kórház valamennyi osztálya szinte teljes kapacitással üzemel" – írta az Index kérdésére az egészségügyi intézmény. "Ezért kértük, hogy a többletfeladataink ellátása érdekében vezényeljenek hozzánk szakembereket" – válaszolt az intézmény az Index kérdésére.

Most ősszel sokkal több a fiatal és a középkorú betegük, akiket elkülönítve kell kezelniük. Az orvosok a súlyosabb szövődményeket továbbra is idősebb betegeknél tapasztalják, azonban ők egyelőre kevesebben vannak, mint tavasszal.

A kórházat azután keresték meg, hogy szerdán úgy értesültek, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek is dolgozókra lenne szüksége.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×