eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kelemen Péter, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. E osztályos tanulója az otthonából követi a távoktatásban tanító Ládiné Szabó Tünde pedagógus óráját 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Újabb fehérvári iskolában jelent meg a vírus

Digitális oktatásra áll át egy osztály.

Múlt pénteken észlelte magán a koronavírus-fertőzés tüneteit a székesfehérvári Jáky József Technikumának egyik diákja. Az iskolában azonnal elkülönítették, majd hazaküldték. Most kiderült: pozitív lett a tesztje - írja a Fehérvár Médiacentrum.

Az érintett diák osztálytársai házi karanténba kerültek, és online oktatásban kapcsolódnak be a tanórákba. Az oktatók közül hatan érintettek, ők szeptember 18-ig vagy két egymást követő negatív teszt eredményéig szintén házi karanténban vannak.

Ahogy megírtuk, korábban két másik székesfehérvári intézményben, a Vasvári Pál Gimnáziumban és az Árpád Iskolában jeleztek pozitív tesztet, és az érintett osztályok digitális oktatásra álltak át.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×