INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

mabisz

utasbiztosítás

biztosítás

lambert gábor

Utazási stop - mi lesz így a biztosításokkal?

Utazási stop - mi lesz így a biztosításokkal?

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

A Mabisz kommunikációs vezetője az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy nyerhet, aki vár, ugyanis a biztosítók bevállalhatják a kockázatosabb utak biztosítását is a kialakult új helyzetben, ahol "minden ország vörös" Magyarországról nézve.

Példa nélkül álló figyelmeztetést tett közzé a Külgazdasági és Külügyminisztérium a konzuli szolgálat honlapján: a koronavírus-járvány miatt a világ egyetlen országába sem javasolják az utazást a magyaroknak. Ebből kifolyólag értelmüket és talán érvényüket is veszthetik az utasbiztosítások; ebben a helyzetben segít tisztán látni Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs igazgatója.

"A szerződési feltételekben szerepel az, hogy a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt országokra az utasbiztosítás nem vonatkozik, úgyhogy

a jelenlegi helyzet a biztosítókat is új lehetőségek, új feltételek elé állítja, hiszen időközben kiderült, hogy a V4-országokkal kapcsolatban megfelelő feltételek mellett az utazás lehetséges."

Az utasbiztosítók tehát elkezdték már átgondolni, hogy a jelen helyzetben mit lehet tenni.

Egyes biztosítók már abban gondolkodnak, hogy megváltoztatva az eredeti szerződéses feltételeket az európai utazások biztosítását bevállalják; ezért tehát utasbiztosítást továbbra is érdemes kötni, mert az jó eséllyel érvényben marad, a magyarok mehetnek is külföldre, csak feltételekkel jöhetnek haza. Ezzel kapcsolatban viszont Lambert Gábor azt javasolja mindenkinek, várjunk, amíg kialakul, hogy a biztosítók hogyan reagálnak a helyzetre.

"Alapesetben a szerződésekben eddig az volt, hogy a külügy által nem javasolt térségekre nem tud a biztosító kockázatot vállalni, de valószínű, hogy ezt átgondolják a biztosítók, ráadásul

versenypiac van, ezért biztosítónként eltérhet, hogy hová milyen kockázatot vállalnak"

- húzta alá.

Számol azzal, hogy az emberek egyre kevesebb utasbiztosítást kötnek, az eddigi csökkenést a nyári átmeneti helyreállás sem kompenzálja, a tavalyi 17 milliárdos összesített díjbevétel nyomát bottal ütheti a piac.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Sehová sem javasolt utazni - az utasbiztosítással mi lesz?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018