eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Utazási stop - mi lesz így a biztosításokkal?

A Mabisz kommunikációs vezetője az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy nyerhet, aki vár, ugyanis a biztosítók bevállalhatják a kockázatosabb utak biztosítását is a kialakult új helyzetben, ahol "minden ország vörös" Magyarországról nézve.

Példa nélkül álló figyelmeztetést tett közzé a Külgazdasági és Külügyminisztérium a konzuli szolgálat honlapján: a koronavírus-járvány miatt a világ egyetlen országába sem javasolják az utazást a magyaroknak. Ebből kifolyólag értelmüket és talán érvényüket is veszthetik az utasbiztosítások; ebben a helyzetben segít tisztán látni Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs igazgatója.

"A szerződési feltételekben szerepel az, hogy a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt országokra az utasbiztosítás nem vonatkozik, úgyhogy

a jelenlegi helyzet a biztosítókat is új lehetőségek, új feltételek elé állítja, hiszen időközben kiderült, hogy a V4-országokkal kapcsolatban megfelelő feltételek mellett az utazás lehetséges."

Az utasbiztosítók tehát elkezdték már átgondolni, hogy a jelen helyzetben mit lehet tenni.

Egyes biztosítók már abban gondolkodnak, hogy megváltoztatva az eredeti szerződéses feltételeket az európai utazások biztosítását bevállalják; ezért tehát utasbiztosítást továbbra is érdemes kötni, mert az jó eséllyel érvényben marad, a magyarok mehetnek is külföldre, csak feltételekkel jöhetnek haza. Ezzel kapcsolatban viszont Lambert Gábor azt javasolja mindenkinek, várjunk, amíg kialakul, hogy a biztosítók hogyan reagálnak a helyzetre.

"Alapesetben a szerződésekben eddig az volt, hogy a külügy által nem javasolt térségekre nem tud a biztosító kockázatot vállalni, de valószínű, hogy ezt átgondolják a biztosítók, ráadásul

versenypiac van, ezért biztosítónként eltérhet, hogy hová milyen kockázatot vállalnak"

- húzta alá.

Számol azzal, hogy az emberek egyre kevesebb utasbiztosítást kötnek, az eddigi csökkenést a nyári átmeneti helyreállás sem kompenzálja, a tavalyi 17 milliárdos összesített díjbevétel nyomát bottal ütheti a piac.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×