eur:
392.62
usd:
365.73
bux:
66870.01
2024. április 26. péntek Ervin
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hitelből bővítenék a BKV flottáját

Gyorsan szüksége lehet a BKV-nak új buszokra, hogy amikor elkezdődik a metrófelújítás a belső kerületekben, akkor is legyen elég metrópótló.

Feltételes közbeszerzési eljárást indít a BKV húsz szóló, valamint húsz csuklós, gázüzemű busz beszerzésére – írja a Hvg.hu a Népszavára hivatkozva. A feltételesség azt jelenti: előre rögzítik a pályázati felhívásban, hogy ha a cég nem kapja meg a kormánytól, valamint a fővárostól a jóváhagyást a hitelfelvételhez, akkor eredménytelennek nyilvánítják az eljárást.

Amennyiben a hármas metró felújítása alkalmával a középső szakaszon is elindul a pótlás, nagyjából száz buszt kellene forgalomba állítani, ez viszont már nem oldható meg úgy, hogy a mostani járműparkból csoportosítanak át járműveket.

A BKV először tavaly javasolta azt, hogy vegyenek kiszuperált nyugat-európai buszokat, de ebből nem lett semmi, mert környezetszennyező az ötlet. Az igazgatóság februárban is elutasította ugyanezt a javaslatot, akkor azt kérték a menedzsmenttől, hogy dolgozzanak ki egy közbeszerzési tervet új, klímabarát buszok megvásárlására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×