eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Óriási akció indult a vérszívók ellen a Duna teljes szakaszán

Azért lépett a Katasztrófavédelem, mert a szúnyoglárvák fejlődésének kedvező árhullám vonult le a folyón.

A szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint földi védekezést alkalmaznak a Szigetközben, Komárom térségében, a Dunakanyarban, Budapesten, a Csepel-szigeten, a dunaújvárosi, a szekszárdi régióban, valamint Baja és Mohács térségében.

A kezeléseket napnyugta után végzik.

A pontos időpontok megtalálhatók a katasztrófavédelem honlapján, valamit az érintett települések is közzéteszik a szúnyoggyérítésre vonatkozó információkat honlapjukon vagy közösségi oldalaikon.

A Dunán két hete levonult kisebb árhullám miatt intenzíven kell védekezni; a múlt héten biológiai lárvagyérítés zajlott az árterületeken, a következő napokban a kifejlett szúnyogok számát csökkentik földi eljárással a településeken.

Emlékeztettek arra, hogy a változékony, esős időjárás az idei nyáron kifejezetten kedvező volt a rovarok számára. Korábban a Tisza és mellékfolyói, azután a Duna öntötte el a szúnyoglárvák ideális tenyészőhelyeinek számító árterületeket. Ezen kívül

a villámárvizek is okoztak, főként Somogy és Zala megye egyes térségeiben szúnyoginváziót.

A katasztrófavédelem az egész szezonban intenzív védekezéseket valósított meg az ártalommal leginkább érintett területeken - írták. Az országos tisztifőorvos egyedi engedélyével néhány hétig intenzív légi kémiai kezeléseket is kellett végezni a keleti országrészben kialakult extrém szúnyogártalom leküzdésére. Ha az időjárás nem teszi lehetővé a meghirdetett napon a gyérítést, a pótlásra a következő két napon kerül sor - közölte az OKF.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×