eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma
A Magyar Honvédség katonái a főváros által fenntartott XVII. kerületi Pesti úti idősotthonnál 2020. július 20-án, amelyet megelőző intézkedésként újra fertőtlenítenek. A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Újra "helyzet van" a Pesti úti idősotthonban

A fenntartó főváros látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az ország legnagyobb létszámú ilyen intézményében.

Az intézményvezető kezdeményezésre augusztus 19-étől látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti Úti Idősek Otthonában a Fővárosi Operatív Törzs - közölte a főpolgármesteri hivatal kedden az MTI-vel.

A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester kilenc pontból álló fenntartói utasításának betartását. Az intézmény több hétre elegendő védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkezik, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra - tudatták.

A hivatal tájékoztatása szerint

az intézményben nincs aktív koronavírusos fertőzött,

azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezető indokoltnak látja az idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×