eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kilenc új fertőzött, nincs újabb elhunyt

Az aktív fertőzöttek száma jelentősen csökkent Magyarországon.

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 597.

3389-en pedig már meggyógyultak, számuk egy nap alatt 25-tel emelkedett.

Jelenleg 71 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma 549 fő, 16-tal kevesebb, mint szombaton.

Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Már 344 997 mintavétel történt, egy nap alatt 2110.

A kormányzati tájékoztató oldalon azt írják, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül lehessen tartani és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7436 embernél van érvényben, de ez 346-tal kevesebb, mint szombaton volt. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×