eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: VMSZ

Drámai életmentés a Balatonnál - fotók

A balatonfüredi mentőhelikopter és a Rupert sürgősségi mentőhajó sem volt elég a tihanyi beteghez, kellett az egyik vízimentő civil furgonja is. Utóbbiból még az üléseket is kikapták, hogy a helikopterig elvihessék a beteget. Egy rendkívüli csapatmunka krónikája.

Egy rosszullét miatt kérték a mentők segítségét pénteken egy tihanyi ingatlanból. A Balaton zsúfoltsága miatt minden földi mentőegység esetnél volt, így az OMSZ a balatonfüredi mentőhelikoptert és a Rupert sürgősségi mentőhajót riasztotta. Az ingatlan elhelyezkedése miatt a helikopter nem tudott leszállni, a kikötő is messze volt.

Ebben a gyors megoldásért kiáltó helyzetben egyik támogató partnerünk, a Tihanyi Hajós Egylet (THE) segítségét kértük - olvasható a Vízimentők Magyarországi Szakszolgáltatójának honlapján.

Felhívták az egylet kikötőjének vezetőjét – aki nem utolsó sorban a VMSZ elnökségi tagja –, Bánó Gyulát, hogy segítsen az eset megoldásában. Míg a mentőhajó úton volt a kikötő felé, addig Gyula előkészítette a THE mikrobuszát. A Rupert egészségügyi személyzete átszállt a mikrobuszba és elindultak a megadott címre. Mivel a Ruperten minden felszerelés mobilizálható, így minden szükséges eszközt és gyógyszert magukkal tudtak vinni a betegellátás helyszínére.

Megérkezésük után azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. Közben a távolabb leszállt mentőhelikopter mentőszemélyzete is odaért, így közös munkában folyt tovább a betegellátás. Ez idő alatt Gyula kipakolta a kisbusz hátsó üléseit, hogy az betegszállításra alkalmas legyen, így el tudták juttatni a helikopterig a beteget, akit a légimentők a veszprémi kórházba szállítottak további ellátás céljából. Állapota stabil. Mindenki bízik a mielőbbi felépülésében.

A cikk hangsúlyozza, hogy ismét bebizonyosodott, hogy a mentők - legyen szó földi, vízi, vagy légimentőkről – mennyire egyformán gondolkoznak.

Forrás: vizimentok.hu
Forrás: vizimentok.hu

RENDKÍVÜLI CSAPATMUNKA A tegnapi nap folyamán rosszullét miatt kérték a mentők segítségét egy tihanyi ingatlanból. A...

Közzétette: VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE2020. augusztus 1., szombat
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×