INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

hetilap

lapszemle

belföld

Belharc Gödön, tanakodás Budapesten - hetilapszemle

Belharc Gödön, tanakodás Budapesten - hetilapszemle

Infostart

A Figyelő Balog Ádám MKB-elnök-vezérigazgatóval készített interjút. A Mandiner a gödi képviselő-testületet feszítő ellentétekről írt, a HVG pedig az Airbnb korlátozással kapcsolatos reakciókról.

Az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek arról beszélt, hogy a magyar gazdaság unikum, mert megvan a tudása és a képessége, hogy a válságok kevésbé viseljék meg, a nyertes helyzetekből pedig mindenki másnál jobban tud kijönni. Balog Ádám hozzátette, hogy a magyar kormány ahol tud, segít, de a piaci szektor szereplőinek is oda kell tenniük magukat. Úgy véli, a jövő alakítható, és ha a világban receszió lesz, akkor nálunk enyhe növekedés, míg ha a világban növekedés, akkor nálunk a bővülés meghaladja majd a növekedés általános nemzetközi mértékét. Balogh Ádám egy szerény növekedést tart reálisnak. Arról is beszélt, hogy stabil bankrendszer nélkül nincs hatékony gazdaságpolitika. (Hosszabb szemlénk itt olvasható.)

A Mandiner arról ír, hogy Göd Momentumos polgármestere, Balogh Csaba, valamint Lőrincz László DK-s és Fülöp Zoltán LMP-s alpolgármester azzal vádolja a másikat, hogy a Fidesszel fogott össze. A polgármester elismerte a lapnak, hogy megvan az esély a gödi képviselőtestület feloszlatására.

A HVG arról ír, hogy szélsőséges indulatokat váltott ki az Airbnb korlátozása. Az önkormányzatok jogköre nagyjából a kiadható napok számának maximalizálásában és a túllépés szankcionálásában merülne ki, de a piac érdemi szabályozása a kormánynál maradna.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018