eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Belharc Gödön, tanakodás Budapesten - hetilapszemle

A Figyelő Balog Ádám MKB-elnök-vezérigazgatóval készített interjút. A Mandiner a gödi képviselő-testületet feszítő ellentétekről írt, a HVG pedig az Airbnb korlátozással kapcsolatos reakciókról.

Az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek arról beszélt, hogy a magyar gazdaság unikum, mert megvan a tudása és a képessége, hogy a válságok kevésbé viseljék meg, a nyertes helyzetekből pedig mindenki másnál jobban tud kijönni. Balog Ádám hozzátette, hogy a magyar kormány ahol tud, segít, de a piaci szektor szereplőinek is oda kell tenniük magukat. Úgy véli, a jövő alakítható, és ha a világban receszió lesz, akkor nálunk enyhe növekedés, míg ha a világban növekedés, akkor nálunk a bővülés meghaladja majd a növekedés általános nemzetközi mértékét. Balogh Ádám egy szerény növekedést tart reálisnak. Arról is beszélt, hogy stabil bankrendszer nélkül nincs hatékony gazdaságpolitika. (Hosszabb szemlénk itt olvasható.)

A Mandiner arról ír, hogy Göd Momentumos polgármestere, Balogh Csaba, valamint Lőrincz László DK-s és Fülöp Zoltán LMP-s alpolgármester azzal vádolja a másikat, hogy a Fidesszel fogott össze. A polgármester elismerte a lapnak, hogy megvan az esély a gödi képviselőtestület feloszlatására.

A HVG arról ír, hogy szélsőséges indulatokat váltott ki az Airbnb korlátozása. Az önkormányzatok jogköre nagyjából a kiadható napok számának maximalizálásában és a túllépés szankcionálásában merülne ki, de a piac érdemi szabályozása a kormánynál maradna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×