INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

máv

vonatközlekedés

viharkár

helyreállítás

újraindítás

Zebegény, 2020. június 18.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai takarítják a kővel, sárral, hordalékkal elöntött 12-es főutat és a mellette húzódó kerékpárutat a Pest megyei Zebegénynél 2020. június 18-án. Az utat lezárták a 18-as kilométernél, Zebegény határában. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést is, pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között.MTI/Mónus Márton

Egy vágányon újraindul a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között hétfőn

Infostart / MTI

Egy vágányon - 40 kilométer/órás korlátozással - újraindul a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között hétfőn - emlékeztetett közleményében a MÁV.

A másik vágányon és a töltésoldalon folytatják a júniusi intenzív esőzés okozta károk helyreállítását - tették hozzá.

Hétfőtől módosított menetrend lép életbe a Budapest-Vác-Szob vonalon, és már csak néhány vonat helyett közlekednek pótlóbuszok Nagymaros és Szob között. Egyes nemzetközi vonatok hétfőtől, mások keddtől közlekednek. A nemzetközi járatoknak nem kell kerülő úton haladniuk, hanem Szobnál lépik át a határt.

a károk elhárítása eddig mintegy 150 millió forintba került, de a munka jelentős része még hátravan. Várhatóan a nyár végére fejeződik be a közúthoz közelebbi vágányzat helyreállítása, a rézsűt megtámasztó támfalak megépítése, hogy azon a sínpáron is megindulhasson a vonatközlekedés.

Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Szob állomás között. A második omlás hordaléka a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. Az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat a MÁV.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018