eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Mentőautók 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tíz új koronavírus-fertőzött, ismét vannak halálos áldozatok Magyarországon

Hat fővel kevesebb jelenleg az aktív fertőzött, mint tegnap, 742-en vannak. Két embert nyilvánítottak gyógyultnak az elmúlt 24 órában.

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19) a központi tájékoztató oldal adatai szerint, ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, akikkel együtt már 591 áldozata van a koronavírus-fertőzésnek. A gyógyultak száma kettővel nőtt egy nap alatt, 2887 a számuk.

Az aktív fertőzöttek száma 6-tal nőtt, 742 fő.

Az aktív fertőzöttek 38%-a (282 fő), az elhunytak 60%-a (357 fő), a gyógyultak 47%-a (1349 fő) budapesti.

Jelenleg 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an kapnak lélegeztetőgépes kezelést. Hatósági házi karanténban 2123-en vannak, a mintavételek száma 289 602-re nőtt (909 vizsgálat egy nap alatt).

Budapesten nem változott az összes azonosított koronavírusos beteg száma,

a Pest megyei adatoban négyfős növekedés látszik. Békésben és Bács-Kiskun megyében kettővel, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyében eggyel nőtt az esetszám.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Jelenleg járványügyi készültség van életben, néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése még mindig kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön.

A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×