eur:
393.92
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A Magyar Honvédség Airbus A319-es repülőgépe megérkezik Bamakóból a Liszt Ferenc-repülőtérre 2020. május 8-án. Maliban épp missziós váltás van, hazahoztak négy katonát, és ezzel összekötve négy civilt, akik közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Honvédség segítségével hoztak Magyarországra több embert Bamakóból - fotók

Maliban épp missziós váltás van, ezzel összekötve hoztak Magyarországra négy katonát, akik közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár.

Őket leszállás után elviszik izolációra, ha tünetmentesek, nem fertőzöttek, akkor hazatérhetnek a családjukhoz – közölte Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium (HM) humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Budapest, 2020. május 9.
Egy utas védőruhában száll ki a Magyar Honvédség Bamakóból érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. május 8-án. Maliban épp missziós váltás van, hazahoztak négy katonát, és ezzel összekötve négy civilt, akik közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár.
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2020. május 9. Egy utas védőruhában száll ki a Magyar Honvédség Bamakóból érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. május 8-án. Maliban épp missziós váltás van, hazahoztak négy katonát, és ezzel összekötve négy civilt, akik közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár. MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte: a Magyar Honvédség igyekszik segíteni abban, hogy a magyar emberek hazatérhessenek. Eddig csaknem 10 ezer embert hoztak Magyarországra, de még több mint 600-an várnak hazatérésre. Ezért is fontos, hogy a Magyar Honvédségnek olyan repülőeszközei vannak, amelyek képesek ekkora távolságot is megtenni. Ezek a gépek nemcsak a katonáké, hanem a magyar embereké - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a partnerországok is számíthatnak a Magyar Honvédség segítségére.

A helyettes államtitkár köszönetet mondott a repülőtér kiszolgáló személyzetének, akik ebben a helyzetben is fogadják a Magyar Honvédség gépét, hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar emberek hazatérhessenek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×