eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Már 19 magyarországi idősotthonban van jelen a koronavírus

Közülük 8 van Budapesten. A fertőzések mértéke eltérő.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta: a fővárosi nyolc létesítményen kívül Tököl, Sződliget, Borsodnádasd, Nagymágocs, Mezőszilas, Győr, Töltéstava, Csákánydoroszló, Bodajk, Dabas és Seregélyes idősotthonáról van szó.

Számos helyen csak egy-egy megbetegedés van, és az is az ápolók körében, máshol viszont nagyobb mértékben van jelen a vírus.

Budapesten a helyzet a Pesti úti idősek otthonában a legsúlyosabb, ahol már lezárult a második mintavételezési kör: 223 fertőzöttet tartanak nyilván, 19 fő dolgozó érintett, 23-an elhunytak. Az intézmény dokumentációját áttekintve azt tapasztalták, hogy egy hétig nem volt fizikailag jelen orvos.

Még csütörtökön a Rózsa utcai otthon bentlakóinak és dolgozóinak összesen közel nyolcvan pozitív tesztjéről is beszámolt a tisztifőorvos.

A fővárosi fertőzöttség további részleteiről keveset tudni. A 444.hu az intézménytől származó információk alapján hétfőn megírta: a zuglói Olajág Otthonok 554 lakójából 28-an fertőződtek koronavírussal, többségük enyhe tüneteket produkál, öten szorulnak kórházi kezelésre, válaszolta kérdésünkre az intézmény. Egy hete ugyanitt öt fertőzött lakóról lehetett tudni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×