eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ápoló egy koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépen lévő beteget lát el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

1834 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 16 krónikus beteg Magyarországon

Ez a magyarországi járvány eddigi legtöbb napi halálesete. Az elhunytak ezúttal is krónikus betegségekben szenvedtek és egy 42 éves nő kivételével valamennyien idősek voltak. 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a járvány miatt indított hivatalos kormányzati portálon.

Elhunyt újabb 16 krónikus beteg, egy 42 éves nő kivételével mind idősek. Ezzel 172 főre emelkedett az elhunytak száma, 231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is.

829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A térképes megoszlás alapján továbbra is Budapestet és Pest megyét, valamint Fejér és Győr-Moson-Sopron megyét sújtja a legerősebben a járvány, ezekben a megyében tartják számon a legtöbb fertőzöttet.

A legkevésbé Békés és Hajdú-Bihar megye fertőzött, a 100 000 lakosra jutó igazolt koronavírusos esetek száma mindkettőben 4 alatt van.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy az adatokból is látszik: a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az idősotthonok ellenőrzése zajlik,

az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az ország a csoportos megbetegedések szakaszában van, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött - olvasható a tájékoztatóban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×