INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

fővárosi közterület-fenntartó

fertőtlenítés

koronavírus

A zebrát fertőtlenítik a koronavírus-járvány miatt védőfelszerelést viselő szakemberek az önkormányzat megbízásából a IX. kerületi Ifjúmunkás utcában, a József Attila-lakótelepen 2020. március 30-án.

Kiderült, mivel fertőtlenítik a fővárosi utcákat, közterületeket

Infostart

A koronavírus-járvány miatt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. utcai fertőtlenítést is vállal kerületi önkormányzatoknak.

Az utcán, fehér védőruhában és maszkban dolgozó munkások fehéren habzó fertőtlenítőszert permeteznek szét a járdán és falakon. Ennek kapcsán érdeklődött az Index, milyen szert és milyen mennyiségben terít szét a vállalat.

Az FKF tájékoztatása szerint magasnyomású mosóberendezéssel Innofluid MF-T nevű vegyszert alkalmaznak. Ez egy általános tisztító-fertőtlenítő, fékezett habzású készítmény, amit a hulladékgyűjtőket, a közterületek, valamint az aluljárók padozatának (nagytakarítás során az emellett az oldalfalának) kezelésére alkalmaznak.

A hulladékgyűjtő edények, utcabútorok, a magasnyomású mosóberendezéssel nem mosott felületek fertőtlenítésére METASEPT ULTRA vegyszert használnak, ami egy folyékony felületfertőtlenítő készítmény.

Míg előbbi esetében egy üzemóra alatt nagyjából egy köbméter vizet és négy liter Innofluidot, addig a másik módszerrel fél óra alatt 15 liter vizet és 3 deci vegyszert juttatnak a környezetbe.

A Greenpeace portálnak nyilatkozó vegyi szakértője azt monda, a Metasept mérgező, hígítva pedig maró hatású, belélegezve irritálja a légutakat, gőzének belégzése tilos, így a környezetet is erősen szennyezi, de a szennyvízhálózatba kerülve is károkat okozhat, vagyis Simon Gergely szerint elképzelhető, hogy több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt.

Az FKF szerint különösen ügyelnek arra, hogy a permetezéskor a közterületen járkáló emberek ne lélegezzék be a permetet, valamint hogy a fertőtlenítő anyag ne jusson zöldfelületre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

Amerika kifektette Kínát

Sorozatban negyedik, összességében pedig a 11. aranyérmét nyerte meg az amerikai válogatott Sydneyben...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018